Omgeving

Alles om uw verblijf in de Seinpoststelling onvergetelijk te maken ligt op loopafstand van het verblijf.

Wandelen:

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is in 1995 officieel ingesteld en is één van de 20 nationale parken in Nederland. Net als de andere nationale parken maakt ook Zuid-Kennemerland deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur: een netwerk van samenhangende natuurgebieden in ons land. Het beheer van de nationale parken maakt het mogelijk dat mooie stukken natuur behouden blijven en zich kunnen ontwikkelen. Het zijn prachtige plekken voor voorlichting en educatie en voor natuurgerichte recreatie, en er vindt onderzoek plaats. De nationale parken zijn de visitekaartjes van de Nederlandse natuur!

Strand van IJmuiden:

Het strand is ontstaan nadat in de ´jaren ’60 de pieren van het Noordzeekanaal werden verlengd. Door de verlenging van de pieren en de veranderde zeestroming ontstond een strandvlakte met een breedte van 1 km. Op deze zandvlakte ontstonden op natuurlijke wijze jonge duinen die vervolgens begroeid raakten. De gemeente Velsen maakte gebruik van dit nieuw aangewonnen land door er o.a. een boulevard, hotels en een jachthaven te bouwen.

Sluizen IJmuiden:

De Noordersluis (1929) is na bijna 100 jaar aan vervanging toe. Daarom bouwt Rijkswaterstaat een nieuwe grote zeesluis bij IJmuiden. Deze nieuwe sluis wordt groter om ruimte te bieden aan de steeds groter wordende zeeschepen. De sluis zorgt daarmee ook voor een vlotte en veilige bereikbaarheid van de havens en bedrijven aan het Noordzeekanaal. Begin 2022 is de sluis beschikbaar voor de scheepvaart.

Meer over de sluis vind je op de website van Rijkswaterstaat

Enkele interesante links:

Open chat
1
💬 Vragen?
Goedendag, hoe kunnen we je helpen?