Activiteit

Er is van alles rondom de Seinpoststelling te doen

Onze tips uit de buurt zullen we hier vermelden

Strandactiviteiten

Het team van Eventmaker staat voor je klaar als het gaat om strandactiviteiten. Je kunt het zo gek niet bedenken of hun doen het. De één nog leuker dan de ander. Denk aan blokarten (windsurfen) op het strand, powerkiten of misschien toch actief flyboarden? 

link: Eventmaker

Kennemerduinen:

Tussen de Noordzeekust en Haarlem, van Zandvoort tot IJmuiden, strekt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zich uit over ongeveer 3.800 hectare. Een oase van rust tussen de bruisende Randstad en het brede Noordzeestrand.

Ideaal voor een wandeling of een fietstocht. 

De pieren:

De pieren van IJmuiden zijn een bijzondere bezienswaardigheid. Er zijn twee pieren, waardoor schepen veilig de haven van IJmuiden binnen te varen. Ze bieden bescherming tegen de zijwaarts rollende golven. Ze zorgen er beide voor dat de schepen rustig de haven en het kanaal in kunnen varen. En dat de haven niet verzandt.

Surfen:

Door de ligging van de pier en het brede strand zijn er vaak golven. Hierdoor maakt het IJmuiden een ideaal surfstrand.
Je kunt lessen nemen of spullen huren bij verschillende locaties.

 

Bunkermusuem:

Het Bunker Museum IJmuiden is een oorlogsmuseum in IJmuiden aan Zee. Het is gevestigd in manschappenbunkers die behoren tot de Marine Kustbatterij Heerenduin, een Duits bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog. Het Bunker Museum is elke eerste en derde zondag van april t/m september en de eerste zondag van oktober geopend van 11:00 tot 16:00 uur. In de weekenden en op avonden is er de bunkerwandeling, waarbij je met een ervaren gids vele bunkers bezoekt.

Fort Eiland:

Forteiland IJmuiden: een locatie met historie in de monding van het Noordzeekanaal. Onderdeel van De Stelling van Amsterdam en UNESCO Werelderfgoed. De stelling is rond 1889 aangelegd om Amsterdam te verdedigen.

Open chat
1
💬 Vragen?
Goedendag, hoe kunnen we je helpen?